verbouwing Huis van het Kind

Huis van het Kind

Ontwerp voor de inrichting van een huis voor kinderen en hun verwanten

In dit project stond Tine Loncin in voor de inrichting van het Huis van het Kind (*) in Anderlecht. Ze creëerde er een omgeving waar gezinnen met kinderen zich welkom, ondersteund en geïnspireerd voelen.
De rode draad doorheen het huis is kleur. Tine wilde een interieur ontwerpen met een dynamische, maar tegelijk harmonieuze uitstraling. Daarnaast is de inrichting zo opgevat dat deze de interactie tussen kind en ouder of opvoeder stimuleert en de creativiteit aanwakkert. Het interieur van het Huis van het Kind is een plek waar kinderen, ouders en opvoeders samen kunnen experimenteren en ontdekken. Denk aan een wand met een carrousel van gezichtjes die je zelf kan samenstellen door te draaien, een wand met sensorische voelplaatjes, leeslampjes die tegelijk voor een boeiend schaduwspel zorgen, vertelvitrines, een weggeefwinkeltje, een speelgoedkeukentje, enzovoort. Kenmerkend is ook het multifunctionele karakter van dit project. Zo zijn er krukjes die als boekjes kunnen worden gelezen, of geometrische poefjes die je kan opbergen door ze als een puzzelstuk in de juiste uitsparing in een zitbank te schuiven. En voor wie het zich afvraagt: het Huis van het Kind is er voor iederéén! Daarom kregen de speeltuigen en de inrichting van het gebouw vorm binnen een universeel kader van verschillende leeftijden, achtergronden, culturen en talen.

(*) Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen organisaties zoals gemeentebesturen en Kind & Gezin die acties ondernemen om aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen en jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen.

I.s.m. Desirée De Winter | Nicoleta Vandeputte, coördinator Huis van het Kind in Anderlecht